About

Kim Nooij (1986) studeerde Interactive Media (Communication & Multimedia Design) aan de Hogeschool van Amsterdam en studeerde af in 2010. Ze werkte als interaction designer bij Butterfly Works (2009-2011) een social design studio en Mountbatten (2011-2012 ) een IT-bedrijf in Oeganda.

Ze heeft inmiddels 4 jaar freelance ervaring en werkte voor opdrachtgevers als Oxfam Novib, Media Focus on Afrika en diverse zelfstandige ondernemers. In 2013 won ze de World of Difference wedstrijd, geinitieerd door de Vodafone Foundation, dance4life en IICD en woonde en werkt een jaar in Ghana om te werken aan gezondheidszorg in combinatie met ICT (mHealth en ICT4D).

Kim Nooij is een van de oprichters van Tech Support Ghana, een open gemeenschap van jongeren met interesse in open source software en web-gerelateerde technologie├źn om te leren over nieuwe onderwerpen, ervaringen te delen en anderen te helpt bij het bereiken van hun doelen, in het noorden van Ghana. Ze adviseert, beheert externe relaties met de gemeenschap en werkt aan een langetermijnstrategie om de groep te verduurzamen.

Haar profiel kan het best worden omschreven als Interaction Designer on the move.

Honors & Awards

Winnaar World of Difference – 2012

Kim Nooij World of DifferenceHet World of Difference Project van de Vodafone Foundation, dance4life en IICD biedt 4 mensen de kans om te werken aan een gezondheidsproject in een ontwikkelingsland. De 2012/2013 editie vond plaats in Tamale, Noord-Ghana bij een lokale organisatie actief op het gebied van gezondheid en ICT.

Kim Nooij Vodafone Foundation Kim Nooij IICD Kim Nooij dance4life

One of the HOT 100 – 2010

Kim Nooij Hot 100 Award[:]

This post is also available in: Engels